“Her Bağış Yeni Bir Hayat”
21 Kasım 2022

Manşet.png

Ankara Şehir Hastanemizde Organ Naklinin önemine dikkat çekmek için etkinlik düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşmalarını Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Organ Nakil ve Diyaliz Hizmetleri Başkanımız Dr. Fatih Kacıroğlu, Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel, Organ ve Kompozit Doku Nakli Merkezi Mesul Müdürü Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı gerçekleştirdi.

Organ Nakil Merkezlerimizin Sorumlu Hekimleri Karaciğer Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Musa Akoğlu, Kalp Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Ümit Kervan, Böbrek Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Erkan Ölçücüoğlu, Kornea Nakil Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Özlem Evren Kemer Organ nakli hakkında detaylı bir konuşma gerçekleştirirken nakil sürecinden ve organ naklinin öneminden bahsettiler.

Etkinliğimize konuk olan Gazi Üniversitesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Başkanı Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu “Organ Nakli ve Etik” konulu sunumuyla katılımcılara bilgiler aktardı. Daha sonrasında hastanemizde organ nakli olmuş hastalarımız nakil sürecinde yaşadıkları deneyimleri aktardılar. Etkinlik sonunda misafirlerimiz Haydar Aliyev Ortaokulu 5. Sınıf öğrencilerinin Organ Bağışı Haftası için yaptıkları resim çalışmalarının olduğu resim ve şiir sergimizi ziyaret ettiler.

Hastanemiz olarak bu yönde yapılan bilgilendirmelerin, gelecek nesillerde sağlıklı bir bilinç oluşturacağına inanıyoruz. Bu amaçla da programın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyoruz. Organ Bağışı Haftası tüm hastalarımıza umut olsun. Tüm insanları organ bağışına davet ediyoruz.

“Her Bağış Yeni Bir Hayat”