VIII. Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde Ankara Bilkent Şehir Hastanemizi, geniş bir katılım ekibi, sözlü ve poster bildiriler, özel oturumlar ve stant etkinlikleriyle kurumsal ailemize yakışır şekilde etti.
26 Aralık 2022

Sağlık Bakanlığımız tarafından sekizincisi düzenlenen Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde Ankara Bilkent Şehir Hastanemizi, geniş bir katılım ekibi, sözlü ve poster bildiriler, özel oturumlar ve stant etkinlikleriyle kurumsal ailemize yakışır şekilde temsil etti.

Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel ve Koordinatör Başhekim Yardımcımız, Kalite Direktörümüz Uzm. Dr. Filiz Denizli Ergen’in başkanlığında yöneticilerimiz, Kalite ve Verimlilik Birimi çalışanları ile Eğitim Koordinatörlüğü, Dijital Hastane Birimi ve Kurumsal İletişim Birimi çalışanlarından oluşan ekibimiz kongre süresince sözlü ve poster bildirilerini sundu, hastanemizin tanıtım standında etkinlikler düzenledi, kalite ve verimlilik alanında düzenlenen kurslara ve eğitimlere katıldı.

Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel, “Kurum Gözüyle SKS Tecrübeleri: Faydalar ve Zorluklar” başlıklı oturumda Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde, kuruluşundan bugüne yürütülen SKS çalışmalarını, süreçleri, edinilen tecrübeleri ve kurum kültürüne yansımalarını anlattı.

Hastanemizin Sağlık Turizmi Sorumlu Hekimi, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Yüce İslamoğlu, “Globalleşme, Sağlık Turizmi, Kalite ve Akreditasyon” başlıklı oturumda “Kamu Sağlık Tesislerinde Sağlık Turizmine Bakış” isimli bir konuşma yaptı ve hastanemizde yürütülen sağlık turizmi çalışmalarını anlattı.

Genel Hastanemizin Klinik Nutrisyon Ünitesi Sorumlu Hekimi, Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Mutlu Doğanay ise “Özellikli Hasta Bakımında Kalite ve Sürekli İyileştirme” başlığıyla düzenlenen oturumda “Klinik Nütrisyonda Kanıta Dayalı Standardize Uygulamalar” isimli konuşmasında Ankara Bilkent Şehir Hastanemizdeki klinik nütrisyon çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kongrede Türkiye’nin birçok hastanesinden gönderilen yüzlerce bildiri arasından kabul edilen 35 sözlü bildirinin 3 tanesinin; kabul edilen 100 poster bildirinin 10 tanesinin ve en iyi uygulama örneklerinden seçilen “20 En İyi Uygulama”nın 2 tanesinin Ankara Bilkent Şehir Hastanemize ait olması kurumsal ailemizin alandaki akademik başarısının bir göstergesi olarak kongre gündeminde yerini aldı. Kalite ve Verimlilik Birimi çalışanlarımızdan Hatice Nabi, “Hemşirelerde Sağlıkta Kalite Algısı: Bir Şehir Hastanesi Örneği” başlıklı bildirisi ile, kongre kapsamında yedincisi düzenlenen Kalite ve Güvenlik Ödülleri Töreninde, “En İyi Sözlü Bildiri" kategorisinde "Jüri Özel Ödülü" nü alarak hastanemizi gururlandırdı.

Ayrıca kongre kapsamında, il sağlık müdürlükleri ve hastanelerin katılımıyla Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonuyla açılan 21 standın arasında yer alan Ankara Bilkent Şehir Hastanemizin bilgilendirme ve tanıtma standında, tanıtma faaliyetlerinin yanında birçok etkinlik de ziyaretçilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Stantların açıldığı ilk gün Sağlık Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın hastanemizin tanıtım ve etkinlik standını ziyaretinin ardından Ankara İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe’nin katılımıyla Ayaktan Kemoterapi Ünitemizde yer alan Moral Sanat Atölyemizde, tedavi gören hastalarımızın tedavi kürleri sırasında Ressam Hemşiremiz rehberliğinde yaptıkları resimlerden oluşan “Renklerle Umuda Yolculuk Resim Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Serginin açılışından sonra ise Ankara Bilkent Şehir Hastanesi çalışanlarının COVİD-19 Pandemi sürecine ait duygu ve düşüncelerini yazdıkları Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Ailesi COVİD-19 Pandemi Anıları Kitabı’nın tanıtımı ve imza günü etkinliğine geçildi. İlk kitabı Ankara İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel adına tüm emeği geçenlere teşekkür ederek imzaladı. Ardından Koordinatör Başhekimimiz kitabı, diğer hastanelerin temsilcilerine, katılımcıların istedikleri gibi kurum ve kişi adlarına hitaben imzalayarak imza günü etkinliğini tamamladı.

Kongrenin ikinci gününde, hastanemiz bünyesinde hizmet veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizde yine hastalarımıza moral ve motivasyon amacıyla açtığımız Moral Sanat Atölyemizde engelli çocuklarımız tarafından yapılan resim ve el sanatları ürünlerden oluşan “Sanatla Engelleri Aşıyoruz El Sanatları Sergisi”nin açılışı yapıldı. Kongrenin üçüncü gününde ise Çocuk Onkoloji Kliniğimizde yer alan Moral Sanat Atölyemizde kanser tedavisi gören çocuklarımızın minik elleriyle yaptıkları resimlerden oluşan “Moralimiz Umudumuz Resim Sergisi” katılımcılarla buluştu.

Stant faaliyetleriyle beraber tüm gün katılımcıların ziyaretine açık olan sergiler diğer hastanelerimizin temsilcileri tarafından da ilgiyle karşılandı.