Tıbbi Biyokimya Kliniğimizin İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Özcan Erel, Bilimsel Çalışmalarıyla Tüm Dünya Üniversiteleri arasında alanında birinci oldu.
30 Aralık 2022

Özcan Erel_1.jpg

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Tıbbi Biyokimya Kliniğimizin İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Özcan Erel, Bilimsel Çalışmalarıyla Web Of Science Veri Tabanına göre Tüm Dünya Üniversiteleri arasında alanında BİRİNCİ OLDU.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Ailesi olarak değerli hocamızı çalışmalarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Prof. Dr. Özcan Erel Kimdir?

Özcan Erel_3.jpg

ABD'deki Stanford Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde en üst sıralarda yer alan Hastanemiz bilim insanı Prof. Dr. Özcan Erel Teknopark Ankara'da İnnov EREL AR-GE şirketini kurarak dünyada standartlarında araştırma kitleri üretmektedir.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyesi olan Prof. Dr. Özcan Erel, Tyol ve Disülfit'i ölçen bir kit geliştirerek Türk bilim insanlarının önde ve öncü olmaları için maddi karşılığı yaklaşık 1.500.000 USD olan 200.000'i aşkın testi karşılıksız olarak AYBÜ ve Türkiye'deki araştırmacılara bilimsel araştırma desteği olarak verdi.

Biyokimya alanındaki gelişmelerin neden yakından takip edilmesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Özcan Erel, Türkiye'nin bu alanda söz sahibi olması için tüm araştırmacılara ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Özcan Erel’in geliştirdiği biyokimya test ölçüm yöntemleri tüm dünyada kullanılmakta ve aynı zamanda 20'den fazla ülkeye ihraç edilmektedir. Prof. Dr. Özcan Erel ayrıca ABD merkezli The Eleventh John M. Kinney International Award, TÜBİTAK ve Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri sahibidir.

Özcan Erel_2.jpg

Özcan Erel4.jpeg