Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Ailesi Olarak 14 Mart Tıp Bayramı Programımızı Birlik ve Dayanışma Duygularıyla Gerçekleştirdik.
20 Mart 2023

IMG_5576.JPG

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Ailesi olarak birlik ve dayanışma duyguları ile hazırladığımız Tıp Bayramı Programını hastanemizde geniş katılım ile gerçekleştirdik. Bu yıl bir bayram gibi değil bir anma, bir saygı niteliğinde gerçekleştirdiğimiz program, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Aziz Şehitlerimiz, kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımız ve ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinde kaybettiğimiz tüm canlarımız anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını ile başladı.

Hastanemizin açılışından bu yana geçen 4 yılını yansıtan sinevizyon gösterimi ile devam eden programda Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel, konuşmasında hastanemizin dört yıldır kaydettiği başarılara ve beraberlik içinde aştığı engellere değindi. Bundan sonra da hastanemizin tüm çalışanları ile birlik ve dayanışma içinde hizmet vermeye devam edileceğini ifade eden Surel, yaşanılan deprem felaketi nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek kaybettiğimiz tüm canlara Allah’tan rahmet, tüm milletimize baş sağlığı dileklerini iletti. Bu bayramın deprem felaketi nedeni ile bir kutlamadan ziyade bir anma niteliği taşıdığını hatırlatarak, tüm katılımcıların Tıp Bayramı’nı kutladı.

Ardından Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Erol Göka “Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde Hekim Olmak” başlıklı konferansını gerçekleştirdi. Açıldığı günden bu yana hastanemizin üstesinden geldiği zorlukları ve bugün hepimizin bir ferdi olmaktan gurur duyduğu bir kurumsal kimliği inşa ettiğimizi ifade eden Göka, deprem felaketinde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek sözlerini noktaladı.

Konferansın ardından depremden etkilenen illerimize gönüllü olarak sağlık hizmeti sunmak üzere giden Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Eğitim Görevlimiz Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlimiz Doç. Dr. Mehmet Ergin, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği hekimimiz Uzm. Dr. Metin Yiğit ve HAP Birimi Sorumlumuz Volkan Tola; Prof. Dr. Erol Göka’nın moderatörlüğünde deprem bölgesinde yaşadıklarını, duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Program, hatıra fotoğraflarının çekimi ve ikram sunumu ile son buldu.