Türk Toraks Derneği Ankara Şubesi ve Ankara Bilkent Şehir Hastanemizin Göğüs Cerrahisi Kliniği Akciğer Nakli Merkezi tarafından “Nadir Pulmoner Hastalıklarda Akciğer Nakli” konulu toplantı düzenlendi.
22 Mart 2023

Açılış konuşmasını Hacettepe Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Türk Toraks Derneği Ankara Şubesi Başkanı Prof. Dr. Ziya Toros Selçuk gerçekleştirdi.

Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Hatice Kılıç ve Dr. Öğr. Üyesi Dorina Esendağlı’ nın yaptığı toplantıda, hastanemiz akciğer nakli merkezinde görev yapan Doç. Dr. Mehmet Furkan Şahin, Doç. Dr. Muhammed Ali Beyoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Sinan Türkkan ve Akciğer Nakli Merkezi Sorumlu Uzmanı ve Göğüs Cerrahisi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Yekeler konuşmacı olarak yer aldı.

Toplantının ana teması olan “Nadir Pulmoner Hastalıklarda Akciğer Nakli” başlığı altında konular tartışılarak katılımcılara bilgiler aktarıldı.

Ülkemizde akciğer nakli konusunda sadece 3 merkez ruhsatlı olup, hastanemiz akciğer nakli merkezi ve ekibi son 10 yıldır kesintisiz bir şekilde akciğer nakli faaliyetlerini sürdürmektedir. Hastanemizin akciğer nakli konusunda elde etmiş olduğu başarı her daim yüz güldürücü olmuştur. Covid sonrasında ülkemizde ciddi bir şekilde azalan organ bağışı en fazla akciğer nakli sayısının da azalmasına neden olmuştur. Covid sonrası hem akciğer nakli bekleme listesindeki hasta sayısı artmış hem de donör sayısı azalmıştır. Organ bağışının önemine vurgu yapılan toplantıda, akciğer nakli ihtiyacı olan ve çok nadir görülen akciğer hastalıklarında başarıyla yapılan ve yüz güldürücü sonuçlar alınan akciğer nakli hastalarından örnekler sunuldu.

Program, Ankara’nın birçok merkezinden akciğer nakline ilgi duyan hekimlerin katılımı ile gerçekleşti.

• Resim1.jpg