Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğimizin Yoğun Bakım Ünitesi Genişletilmiş Donanımıyla Hizmete Açıldı.
12 Mayıs 2023

Ankara Bilkent Şehir Hastanemizin Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Yoğun Bakım Ünitesi, genişletilmiş ve yenilenmiş donanımıyla Ankara İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Bilkent Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Sarı, Bilkent Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cihan Döğer’in de katıldığı bir törenle açıldı. Her geçen gün artan hasta sayısı dikkate alınarak hastane yöneticileri ve klinik hocaları tarafından yapılan planlamalar çerçevesinde hazırlanan daha geniş donanımlı 11 yataklı yeni Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Yoğun Bakım Ünitesinin açılışına Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel’in yanı sıra koordinatörlük yöneticileri, Çocuk Hastanemizin yöneticileri, Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Cemal Levent Birincioğlu, Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. Atakan Atalay, Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Eğitim Görevlileri Prof. Dr. Kanat Özışık, Prof. Dr. Nuri Hakan Aydın, Doç. Dr. Ata Niyazi Ecevit, Uzm. Dr. Başak Soran Türkcan ve Uzm. Dr. Mustafa Yılmaz ile klinik çalışanları katıldı.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği hastanemizin açıldığı Şubat 2019 yılından beri hizmet vermektedir ve klinik bünyesinde bu güne kadar yaklaşık 1400 çocuk kalp hastasının ameliyatı yapılmıştır. Covid-19 Pandemisi sürecinde de aktif olarak çalışan deneyimli, uzman ekibimiz Türkiye’nin her yerinden ve hatta dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen hastalara şifa olmuştur. Her geçen yıl klinikte yapılan vaka sayısı artmaya devam etmekte ve beraberinde ekibimiz de artan deneyimleri ve bilgi birikimleriyle hem ulusal hem de uluslararası alanda başarılı çalışmalarıyla hastanemizi gururla temsil etmektedir.

Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde yürütülen sağlık hizmeti, Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanları, Çocuk Kardiyologları, Yenidoğan Uzmanları, Pediatrik Kardiyak tecrübesi olan Anestezi Uzmanları, deneyimli Anestezi Teknisyenleri, Hemşireler ve Perfüzyonistlerden oluşan ekip ile 7 gün 24 saat kesintisiz olarak özveriyle sürdürülmektedir.
Çocuk Kalp Hastalıkları Merkezinde yürütülecek hizmetlerin çağın gerektirdiği şekilde sunulmasını sağlamak amacı ile Sağlık Bakanlığımız tarafından 2021’de yayımlanan E-83913885 sayılı genelgeye göre yaptığımız başvuru sonucunda Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğimiz “Çocuk Kalp Hastalıkları Merkezi” olarak kabul edilmiştir. Tüm çalışmaların genelgedeki usul ve esaslara göre yürütüldüğü klinikte tüm doğumsal ve edinsel kalp hastalıklarının tanı, tedavi ve takipleri yapılmaktadır. Hasta grupları yenidoğan döneminden erişkin yaşa kadar tüm yaş gruplarını kapsamaktadır.

Doğuştan kalp hastalığı olup erişkin yaşa gelmiş hastaların tanı ve tedavileri de Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğimizde dünya standartlarında yapılmaktadır. Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğimizde halen 3 Profesör, 2 Doçent, 2 Yandal Uzmanı ve 1 Yandal Uzmanlık Öğrencisi ile hizmet verilmektedir.

Tecrübeli ve alanında başarılı ekibimizin verdiği Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Yandal Uzmanlık Eğitimi ile ülkemizin her yerinde hizmet edecek Çocuk Kalp ve Damar Cerrahları yetiştirilmektedir.