Ankara Bilkent Şehir Hastanemizde “Dünya El Hijyeni Günü Farkındalık Etkinliği” yoğun katılımla gerçekleştirildi.
16 Mayıs 2023

Etkinlik, kliniklerimizden gelen ve el hijyenine dikkat çekmek üzere gönderilmiş fotoğraflardan oluşan “Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Ailesi El Hijyeni Serüveni” sinevizyon gösterimi ile başladı.

Etkinlik programının açılış konuşmalarını Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Rahmet Güner ve Koordinatör Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Burak Ceran yaptı.

Güner konuşmasında, el hijyeninin önemine vurgu yaparken, enfeksiyonların önlenmesinde el hijyeninin vazgeçilmez olduğunun altını çizdi. Güner, hastanemizin tüm çalışanlarının el hijyeni konusunda çok duyarlı olduklarını ve enfeksiyonların önlenmesi açısından elbirliğiyle ve büyük özveriyle çalışıldığını ifade etti.

Koordinatör Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Burak Ceran ise konuşmasında, el hijyeni konusuna hem sağlık hizmeti sunumu sırasında azami dikkat eden hem de bu konuda toplumda farkındalık oluşturmak üzere çalışmalar yapan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi çalışanlarının gayretinden bahsetti.

Ardından Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından 2022 yılı değerlendirmesi sonucunda bünyemizde hizmet veren yedi hastanemizde “El Hijyeni Uyum Oranı En Yüksek Klinik” seçilen kliniklere teşekkür belgesi ve çiçek buketi takdim edildi.

Müzik dinletisi ile devam eden program, hatıra fotoğrafı çekimi sonrasında fuayede “Güne Temiz Bir El İzi Bırak” sloganı ile gerçekleştirilen alçı atölyesi çalışması ile son buldu.