Doç. Dr. Turhan CUMHUR KVC Girişimsel Radyoloji Ünitemizde Daima Yaşatılacaktır.
18 Mayıs 2023

Değerli Hocamız Doç. Dr. Turhan CUMHUR’un Adı KVC Girişimsel Radyoloji Ünitemizde Daima Yaşatılacaktır.

Tıp bilimine çok değerli katkılar sunmuş ve pek çok bilim insanı yetiştirmiş, alanında duayen hocamız Doç. Dr. Turhan Cumhur’un adı KVC Girişimsel Radyoloji Ünitemize verildi.

Düzenlenen törende söz alan Radyoloji Kliniğimizin Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Muharrem Tola rahmetli hocamızın girişimsel radyoloji alanına yaptığı katkılardan bahsederek onun adını yaşatabilme şansına sahip oldukları için duyduğu mutluluğun altını çizdi.

Ardından konuşma yapan Radyoloji Kliniğimizin Eğitim Görevlisi Uzm. Dr. Ensar Özdemir, kıymetli hocamız ile birlikte çalışmış olmaktan duyduğu gurura ve onun yaptığı çalışmalara günümüzde dahi atıf yapıldığına değindi.

Kalp Damar Hastanemizin Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik ise yaptığı konuşmada Ankara Bilkent Şehir Hastanesi çatısı altında büyük bir aile olduğumuzu ve aile birliğimizin en önemli göstergesinin vefa duygusu olduğunu ifade etti. “Değerli hocamıza bu vefa duygumuzu gösterebildiğimiz için mutluyuz. Kendisini rahmetle anıyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel de “En mutlu olduğum şey çıraklar yetiştiren büyük ustaların adını çıraklarının yaşatması ve yaptıkları her işte onlara hayır duası gönderebilmeleridir çünkü bu durumda artık çırakların da usta olduğunu anlarız. Rahmetli hocamın ustalığını da çıraklarında görüyorum. Hocamın adı sohbetlerimizde çokça geçiyor ama bundan sonra buradan şifa bulan, bu koridordan geçen insanlarımız da onun adını anacak ve buradan yetişen yeni meslektaşlarımız da onu örnek alacaklar.” şeklinde konuştu.

Değerli Hocamızın Kıymetli Eşi Prof. Dr. Meserret Cumhur ise “Uzun hocalık kariyerim de düşünülürse ilk defa konuşmakta bu kadar zorlandığımı söyleyebilirim. Eşim hakkında çok güzel şeyler söylendi. Emeği geçen herkese çok minnettarım.” diyerek Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Ailesine duyarlılıkları için teşekkür etti. Konuşmaların ardından Koordinatör Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel, günün anısına duayen hocamız adına Kıymetli Eşi Prof. Dr. Meserret Cumhur hocamıza plaket takdim etti. Tören kurdele kesimi sonrası hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.