02 Haziran 2023

Ankara Erman Ilıcak Fen Lisesinde misafir edilen Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi öğrencileri öğretmenleriyle birlikte hastanemizi ziyaret etti.

Malatya’da yaşanan deprem felaketinin ardından misafir olarak Ankara Erman Ilıcak Fen Lisesinde öğrenim görmeye devam eden ve gelecekte hekimlik mesleğini tercih etmek isteyen 57 öğrenci iki günlük bir program dahilinde Ankara Bilkent Şehir Hastanesini gezerek, hekimlerle tıp bilimi ve hekimlik mesleği hakkında sohbet etti. İki günlük programın açılışında öğrencilerle buluşan Koordinatör Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel hastanenin fiziki ve teknolojik yapısı, deneyimli insan gücüne dair bilgiler aktarırken, hekimlik mesleği sürecinde yaşadıklarını ve duygularını öğrencilerle paylaştı ve “Hekimlik mesleği insan sevmeyi gerektirir, her şeyden önce bunu düşünmek gerekir. İnsanları sevmeniz lazım bu mesleği yapabilmeniz için. Çünkü hekimlik, eğitimiyle, çalışma hayatıyla dinamik, sürekli eğitim ve çalışma gerektiren bir meslek. Zorlu süreçleri var ancak toplumun da saygısını kazanan bir meslek. Her türlü zorlu koşula mesleğinizi, insanları severek katlanabilirsiniz. Biz gençlerle bir araya gelmeyi çok önemsiyoruz ve sizler gelecekte bu mesleği seçmek isteyen kişiler olarak bizim için değerlisiniz. Sizlerle tanışmak, size rehberlik edebilme fırsatını yakalamak bizim için de çok kıymetli.” Sözleriyle duygularını ifade etti. Toplantının ardından programın ikinci bölümüne geçildi ve hastane bünyesinde hizmet veren tıbbi birimler yapılan planlama dahilinde gezildi. Koordinatör Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Burak Ceran’ın da eşlik ettiği programın ilk gününde öğrenciler Kalp Damar Hastanemizde, kalp nakli olan bir hastamızın yakınının gönüllü desteği ile gerçekleştirilen müzik etkinliğine katıldılar ve hastanemizin Kalp Damar Cerrahisi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Ümit Kervan ile bir araya gelerek hekimlik mesleği ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Programın devamında Biyomedikal Mühendislik Merkezi, Radyoloji Merkezi, Laboratuvarlar, Güvenlik Merkezi ve Fizik Tedavi Hastanemizdeki Robotik Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ettiler. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Ailesi olarak gençlerimize yakında girecekleri üniversite sınavında başarılar diliyoruz.