Çocuk Hastanemizin "Çocuk Dostu Hastane” ye Dönüşüm Örneği başlıklı projesi, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit ÇELİK ve Koordinatör Başhekimimiz Op. Dr. Aziz Ahmet SUREL tarafından imzalandı.
26 Mayıs 2023

1-1.png

Ankara Kalkınma Ajansı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Odağında Sosyal Ekonomi Mali Destek Programı (2022) kapsamında, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi'nin "Çocuk Dostu Hastane” ye Dönüşüm Örneği başlıklı projesi, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit ÇELİK ve Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimimiz Op. Dr. Aziz Ahmet SUREL tarafından imzalanmıştır.

Ankara Kalkınma Ajansı SEDEP kapsamında desteklenen “Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi'nin ‘Çocuk Dostu Hastane’ ye Dönüşüm Örneği Projesi”; ülkemizde bu alanda büyük ölçüde eksiklik ve aynı oranda ihtiyaç olarak karşımıza çıkan "Çocuk Dostu" uygulamalar alanında bir ilke imza atarak, sağlık hizmetine katkı sunmayı ve öncülük etmeyi amaçlamaktadır.

Tıbbi işlemlere bağlı ağrının uygun bir şekilde yönetilmemesinden kaynaklanacak sorunları önlemek, 0-18 yaş aralığındaki çocuklarımızın gelecekteki sağlık-hastalık durumunda hastaneye başvuru algısını olumlu hale getirmek, tıbbi işlemlere uyumlarını sağlamak, kan alma ünitelerimizde sunulan sağlık hizmetini daha kaliteli ve verimli duruma getirmek projemizin amaçları arasındadır.

“Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi'nin ‘Çocuk Dostu Hastane’ ye Dönüşüm Örneği Projesi” nin yürütücüleri Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet SUREL ve Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emrah ŞENEL’dir.

Proje Ekibi, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Neslihan KAYADEMİR öncülüğünde kurulmuştur. Proje koordinatörü Uzman Hemşire Zehra KORUK, projenin teknik ve mali faaliyet sorumluları, Eğitim Hemşireleri İlknur TÜRKYILMAZ, Sultan BAYGÜL ve Sağlık Bakım Hizmetleri Koordinatörü Hemşire Nimeti ŞAFAK’tır. Projenin eğitim faaliyetlerinin takibi ise Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Esra ÇÖP tarafından yürütülecektir.