Ankara Şehir Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği açılışı gerçekleşti.
26 Mart 2020

Ankara Şehir Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği açılışı 27 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşti.

Ankara Şehir Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği açılış törenine; Ankara Şehir Hastanemiz Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel,Onkoloji Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ercan Yeni,  Nöroloji - Ortopedi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kasım Kılıçarslan, Radyasyon Onkolojisi Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Yılmaz Tezcan, Türk Radyasyon Onkolojisi Dernek Başkanı Prof. Dr. Yavuz Anacak, gelecek dönem Türk Radyasyon Onkolojisi Dernek Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit, Ankara Şehir Hastanesi Hekimleri ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi,  Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Onkoloji Hastanesi, Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde ve özel üniversite hastanelerinde görev yapan öğretim üyeleri hocalarımız ve hekimlerimiz, medikal fizik uzmanları, teknikerler, hemşireler olmak üzere geniş bir davetli topluluğu katıldı.

Prof. Dr. Yılmaz Tezcan Radyasyon Onkoloji Kliniğini tanıtırken; poliklinikler, doktor odaları, radyoterapi cihazları, hasta bekleme salonları ve servisler hakkında bilgi verdi. Klinikte; 5 Eğitim Görevlisi olmak üzere toplam 17 Hekim, 4 Medikal Fizik Uzmanı, 8 Tekniker, 4 Dozimetrist, 12 Hemşire ve yardımcı çalışanlar ile birlikte hizmet sunduklarını iletti.

Poliklinik hizmetleri olarak branşlaşmaya gittiklerini söyleyen Tezcan, çocukluk çağı tümörleri-lenfomalar, jinekolojik tümörler, meme tümörleri, toraks, cilt tümörleri, baş-boyun tümörleri, sss, yumuşak doku tümörleri, gastrointestinal tümörler ve genitoüriner sistem tümör poliklinikleri olarak hizmet verdiklerini ifade etti. Kliniğin, Anestezi ve Reanimasyon Ana Bilim Dallarının katkıları ile genel anestezi altında çocuk hastalarımızın tedavisini yapabilecek Türkiye’deki sayılı merkezlerden olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Yılmaz Tezcan ayrıca, radyoterapi cihaz parkuru olarak, özellikle TomoTherapy Radixact ve TrueBeam Edge-HD MLC lineer akseleratör cihazlarının Türkiye’de devlet üniversiteleri ve devlet hastaneleri içinde yalnızca Ankara Şehir Hastanemizde mevcut olduğunu söyledi. TomoTherapy Radixact ve TrueBeam Edge cihazları dünyadaki en son versiyonları ile ve en üst teknolojik uygulamaları yapay zeka ile birleştiren cihazlar olduğunu,  konvansiyonel ve 3-boyutlu konformal radyoterapi yanında görüntü eşliğinde radyoterapi (IGRT) ve radyocerrahi (SRS), yoğunluk ayarlı radyoterapi (IMRT), hacimsel yoğunluk ayarlı ark terapi (RapidArc) ve stereotaktik vücut radyoterapisi (SBRT) dahil tüm ileri radyoterapi tekniklerinde kullanılabileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Yılmaz Tezcan, “ “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’’ düsturu ile tüm hastalarımıza en son teknolojik cihazlarla en modern kanser tedavilerini Ankara Şehir Hastanemizde uygulayacağız” dedi.

Ankara Şehir Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği Açılış Töreni; davetliler ile birlikte merkezin gezilmesinin ardından sona erdi.