Hastanemizde Koah Farkındalığını Artırmaya Yönelik Etkinlik Düzenlendi.
31 Mayıs 2021

“KOAH’a Son Vermek İçin Hep Birlikte”

Her yıl kasım ayının 3. Çarşamba günü Dünya KOAH Günü olarak belirlenmiştir. Ankara Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği tarafından KOAH farkındalığını artırmaya yönelik bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, Başhekimimiz Op.Dr. Aziz Ahmet Surel, Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik ve Etkinliğe Teşrif eden Kayseri Milletvekilimiz Dr. İsmail Tamer açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Göğüs Hastalıkları Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Ayşegül Karalezli misafirlerimize Göğüs Hastalıkları Kliniğinin tanıtımını ve yapılan tedavileri anlatan video sunumunu gerçekleştirdi. Etkinlikte, “KOAH’a Son Vermek İçin Hep Birlikte” temasına uygun olarak hastalıkla mücadele eden hastalar ve sağlıkçılar bir araya gelerek sigara ve hastalık ilişkisine dikkat çektiler. Bu kapsamda, KOAH ‘da sigara bıraktırmaya yönelik müdahaleler, inhaler ilaç kullanım eğitiminin önemi ve pulmoner rehabilitasyon ünitesindeki egzersiz programlarına dair bilgilendirme yapıldı. Hasta bakış açısı ile KOAH hastalığının yol açtığı problemler takipli bir hasta tarafından dile getirildi. KOAH’lı sigara içen hastaların tüm bu engelleri aşarak gösterdikleri sigara bırakma başarısı, her birine verilen sertifikalarla belgelendirildi.

• Koah Günü (23).JPG
  • Koah Günü (1).JPG