Hastanemizde Dünya Kanser Günü Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirildi
10 Şubat 2021

IMG_8080.JPG

Ankara Şehir Hastanesinde kanserin önlenmesinde toplumsal farkındalık oluşturabilmek amacıyla düzenlenen Dünya Kanser Günü Farkındalık Etkinliği, ilkokul öğrencilerinin resimlerinden oluşan “Kanserden Nasıl Korunabiliriz?” temalı resim sergisinin açılışı ile başladı.

Ankara Şehir Hastanesinde kanserin önlenmesinde toplumsal farkındalık oluşturabilmek amacıyla düzenlenen Dünya Kanser Günü etkinliği, ilkokul öğrencilerinin resimlerinden oluşan “Kanserden Nasıl Korunabiliriz?” temalı resim sergisinin açılışı ile başladı. Pandemi kurallarına riayet edilerek düzenlenen açılışta konuşan Koordinatör Başhekim Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, “İlkokul öğrencilerine verilen bir dersin ardından, evlatlarımızın bize bir jest ile dönüş yapmaları bizleri çok çok mutlu etti. Verilen bir mesajın en kalıcı olacağı bir kitleye hitap ederek böyle bir güzel projeyi başlattık. Ankara Şehir Hastanesi olarak kanser tedavisinde her türlü imkana sahip, dünya standartlarında en yüksek standartları yürüten hocalarımızın da temennisi bu hastalarımızın olmaması ve mümkün mertebe az olması daha sağlıklı daha az kanserli günlere bu tür farkındalık ile beraber kavuşacağız. Hocama bu ince düşüncesi ve bu sinerjiyi ortaya çıkaran proje için teşekkür ediyorum, herkesin emeklerine sağlık.” dedi

Tıbbi Onkoloji Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Bülent Yalçın'ın EBA TV'de Mamak Şehit Arslan Kulaksız İlkokulu öğrencilerine kanserden korunmak için nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda verdiği bilgilerin ardından öğrencilerin yaptıkları resimler beğeni topladı. Pandemi kuralları nedeniyle ziyarete kapalı olan serginin açılışına Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, Onkoloji Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ercan Yeni, Tıbbi Onkoloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Doğan Uncu, Tıbbi Onkoloji Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Bülent Yalçın, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şahsenem Düzgün, Mamak Şehit Arslan Kulaksız İlkokulu Müdürü Hakan Çınar ile öğretmenler, Ankara Şehir Hastanesi yöneticileri ve çalışanları katıldı.

“Dünya Kanser Günü Farkındalık Sergisi”, Ankara Şehir Hastanesinin web sayfasında yer alanGüzel Sanatlar Köşesinde ve sosyal medya hesapları aracılığıyla görülebilecektir.