Tıbbi Onkoloji Kliniği Haberleri

Ankara Şehir Hastanesinde Kansere Fırça Darbesi

Kansere fırça darbesi

Meme kanserini yenen hemşire Sema Efe, rahatsızlığı sırasında bir doktorun kendisine tavsiyesiyle başladığı resim tutkusuyla birçok hastanın umudu oldu.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 8 yıl kanser hastalarına resim yapmayı öğreten Efe, Numune Hastanesi’nin Ankara Şehir Hastanesi’ne taşınmasıyla, yeni hastanede hastalara resim yapmayı öğretmeye devam ediyor. Efe, “Kemoterapi sırasında bir kollarında serum bir kollarında fırça, resim yapıyorlar. Resim yaparken hasta tedavi aldığını unutuyor” diye konuştu. 9 aydır kanser tedavisi gören Bergüzar Üngör, “İlk tedaviler sırasında fırçayı elime almak istemedim. O kadar bitkindim ki. Her şey Sema hemşirenin sayesinde oldu” dedi. 60 yaşındaki Gülfer Çirkinköse ise şunları söyledi: “Benim okumam yazmam yok. Fırça dahi tutmasını bilmiyordum. Şimdi kendimi çiçeklerin içinde hissediyorum. Kayseri’deki oğlum, ‘seninle gurur duyuyorum anne’ diyor.”

• 1.png
  • 2.png