Kadın Hastalıkları ve Doğum

Jinekoloji (Kadın Hastalıkları) 2

Jinekoloji B Kliniği, Ankara Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi bünyesinde 2 Eylül 2019 tarihinde 1 profesör, 5 doçent, 1 uzman öğretim üyesi/eğitim görevlisi, 4 uzman doktor, 12 asistan doktor ve 9 ebe/hemşire kadrosu ile hizmete başlamıştır. Kliniğimiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi giriş katındaki 3 adet poliklinik odası ve ürodinami polikliniği ve laboratuvarı, ofis histeroskopi ünitesi, 9.kat B kanadındaki 24 yataklı servisi ve merkez ameliyathane katında (ana kütle 1.kat) bulunan 2 ameliyat odasında ile hem sağlık hizmeti hem de uzmanlık eğitimi vermektedir.


Tanı ve Tedavisi Yapılan Hastalıklar

Kliniğimizde her türlü kadın hastalıklarına (jinekolojik hastalıklar) yönelik ileri düzey tetkik ve tedaviler gerçekleştirilmektedir. Ankara Şehir Hastanesi’nin multidisipliner yapısından kaynaklanan avantajı ile kliniğimiz dahili ve cerrahi yönden riskli olgular için bir referans kliniği olma özelliğindedir. Kliniğimizde diğer tıp dalları (anestezi ve reanimasyon, genel cerrahi, üroloji, dahili bilimler ve bunların yan dalları gibi) ile koordine şekilde çalışılmaktadır.

Polikliniğimize başvuran veya refere (sevk) edilen hastalarımızın muayeneleri ve tetkikleri tamamlandıktan sonra ameliyat endikasyonu olması muhtemel hastalar kliniğimiz bünyesinde toplanan tıbbi konseyde her yönüyle tartışılmakta, en uygun tedavi seçeneği ve ameliyat tipi kararlaştırılarak hasta ve yakınları ile paylaşılmaktadır. Kliniğimizde tedavisi yapılan hastalıklar arasında mentrüasyon komplikasyonları (ağrılı adet görme, premenstrüel sendrom gibi), anormal uterin kanamalar (menopoz öncesi ve sonrası dönemde), dış genital organlara ve vajinaya ait hastalıklar (bartolin kisti, siğiller, vajinal enfeksiyonlar), rahim ağzına ait hastalıklar (kistler, enfeksiyonlar, yaralar), yumurtalık ve tüplere ait hastalıklar (kistler, dış gebelikler), rahim, idrar torbası ve vajinanın sarkması, idrar kaçırma ve enfeksiyonlar sayılabilir.
Özellikli İşlemler

Genel jinekolojik (kadın hastalıkları) muayene (3 ve 4 boyutlu ultrasonografi) ve taramanın (smear ve HPV taramaları) yanında her türlü jinekolojik (kadın hastalıkları) şikayet ve semptomların tanısal ve tedavi işlemleri ile birlikte özellik arz eden hasatlıklarda da ileri düzey cerrahi ve medikal tedaviler de sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu özellikli hastalıkların tanı ve ileri düzey tedavileri arasında vulvar, servikal ve endometrial biyopsiler, idrar kaçırmanın ayırıcı tanısında önemli bir test olan ürodinamik testler, uterin (rahim) içi patolojilerin hızlı ayırıcı tanısında en gelişmiş yöntem olan ve poliklinik şartlarında yapılan ofis histeroskopi (rahim içinin poliklinik şartlarında görüntülenmesi), tanısı konulmuş jinekolojik hastalıkların ameliyathane şartlarında tedavileri amacıyla tanısal ve operatif histeroskopi, laparotomik (açık) ve laparoskopik (kapalı) cerrahiler, histerektomi, myomektomi, salpenjektomi, ooferektomi, tüp ligasyonu, pelvik organ sarkması ve ürojinekolojik hastalıklara yönelik operasyonlar (idrar kaçırma, rahim sarkması, idrar torbası sarkması), endometrioma (çikolata kisti) ve derin endometriozis hastalığı cerrahisi, tüm over (yumurtalık) kistleri, anormal yerleşimli ya da büyüklükteki myomlar, tubo-ovarian (tup ve yumurtalıkların) abselerin her türlü cerrahi (vajinal yoldan, operatif laparoskopik (kapalı), abdominal (açık) yöntem ile) ve medikal tedavisi deneyimli hekimler tarafından yüksek başarı oranı ile yapılmaktadır. Aynı şekilde uterus (rahim) içi polip, myom gibi kadın sağlığını ve hayat kalitesini bozan hastalıkların da tedavisi operatif histeroskopik (kapalı) yöntemle gerçekleştirilmektedir.
Bölüme Bağlı Üniteler:

Poliklinikler, Yataklı servis, Ameliyathane, Ofis histeroskopi ünitesi, Ürodinami ünitesi ve laboratuvarı, Küçük müdahale bölümü
Nasıl Muayene Olurum?

Jinekoloji B Kliniğimize ait poliklinikler Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi giriş katında bulunan Jinekoloji Poliklinikleri içinde 4,5 ve 6 numaralı muayene odalarında yer almaktadır.

Poliklinik muayenesi için telefon ile (182 numaralı telefondan) ya da internet üzerinden (MHRS-merkezi hastane randevu sistemi) randevu alarak randevu saatinizde muayene olabilirsiniz. Randevu alınmadan yapılan poliklinik başvurularında da hastalarımız gün içerisinde muayene olabilmektedirler. Ayrıca acil durumlarda hastanemizde bulunan Kadın -Doğum Acil servisine 7/24 başvurabilirsiniz.
 
Adres ve Dahili Numara:

Ankara Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, 9. Kat B kanadı

Tel: 0312 552 60 00 / Dahili 509250 / 509260

18 Nisan 2022