Kadın Hastalıkları ve Doğum

Jinekoloji (Kadın Hastalıkları ) 1

Jinekoloji.JPG

Bölüm Hakkında Genel Bilgiler:


Jinekoloji A Kliniği, konusunda eğitimli ve tecrübeli uzman ve yardımcı sağlık personeli kadrosu ile Ankara Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi bünyesinde siz halkımıza hizmet vermektedir. Tıbbi kadromuz, 1 profesör, 5 doçent, 1 uzman öğretim üyesi ve 5 uzman doktordan oluşmaktadır.

Kliniğimize ait polikliniklerimiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi giriş katında, yataklı servisimiz 9. Kat A kanadında, ameliyathanelerimiz ise Ana Kütle 1. Katta (Ameliyathane Katı) yer almaktadır. Polikliniğimizde 3 adet (1,2 ve 3 Nolu odalar) muayene odası, 1 adet Ürojinekolojik Muayene ve Ürodinami odası, 1 adet Ofis Histereskopi odası ve 1 adet Küçük müdahale (lokal biyopsi) odası bulunmaktadır. Servisimizdeki hasta odaları 11 adet tek ve 5 adet iki kişilik, refakatli hasta odaları şeklinde dizayn edilmiştir. Tıbbi ve yardımcı sağlık personeli ile servisimizde 24 saat hasta takibi yapılmakta ve üstün kalitede hizmet verilmektedir. Ameliyathanelerimiz 24 saat hizmet verebilecek şekilde dünya standartlarında dizayn edilmiştir.


Tanı ve Tedavisi Yapılan Hastalıklar

Kliniğimizde kadın iç ve dış genital organlarına ait her türlü hastalık doğru, bilimsel, modern ve konforlu yöntemlerle tedavi edilmektedir. Kliniğimiz, ulusal ve uluslararası hastalarımız için refere merkez olarak çalışmaktadır.

Kliniğimizde tanı ve tedavisi yapılan belli başlı hastalıklar dış genital organlara ve vajinaya ait enfeksiyonlar, akıntılar, anormal kanamalar, kistler, siğiller, yapısal şekil bozuklukları; rahim ağzına ait akıntılar, yaralar, kanamalar, kistler; rahim-tüp ve yumurtalıklara ait kitleler (myom, yumurtalık kisti, dış gebelik gibi), kanama düzensizlikleri, ağrı, enfeksiyonlar ve idrar kesesi-rahim-barsak sarkması ve idrar kaçırma problemleridir.
Özellikli İşlemler

Kliniğimizde alışagelmiş jinekolojik tanı (2 boyutlu ultrasonografi ve smear alınması gibi) ve tedavi yöntemleri yanında daha özellikli her merkezde bulunmayan (HPV taraması, 3 ve 4 boyutlu ultrasonografi, ofis histereskopi gibi) yöntemler de uygulanabilmektedir. Muayene sırasında tespit edilen şüpheli lezyonlardan poliklinik şartlarında gerekli biyopsiler alınabilmektedir. İdrar kaçırma şikayeti olan hastaların değerlendirmesinde önemli bir yöntem olan Ürodinamik inceleme, konusunda eğitimli kişiler tarafından yapılmaktadır. Diğer taraftan kliniğimizde uygulanan özellikli ameliyatlar şunlardır:

A) Açık (laparotomik) Ameliyatlar: Histerektomi (rahim alınması), Myomektomi (myom alınması), Salpingooferektomi (tüplerin ve yumurtalıkların alınması)
B) Ürojinekolojik Ameliyatlar: İdrar kaçırma ameliyatları: TOT, TVT, Burch, Paravajinal Onarımlar; Organ sarkması ameliyatları: Uterin desensus (rahim sarkması) ameliyatı, Vajinal yolla histerektomi (rahim alınması), Sistosel (idrar kesesi sarkması) ameliyatı, Rektosel, enterosel (barsak sarkması) ameliyatları
C) Kapalı (Laparoskopik) Ameliyatlar: Laparoskopik histerektomi (kapalı rahim alınması) ameliyatları, Laparoskopik myomektomi (kapalı myom alınması) ameliyatları, Laparoskopik salpenks ve over (tüp ve yumurtalık) operasyonları, Laparoskopik salpenjektomi (kapalı tüp alınması) ameliyatları, Laparoskopik ooferektomi (kapalı yumurtalık alınması) ameliyatları, Laparoskopik over kist eksizyonu (kapalı yumurtalık kisti alınması) ameliyatları, Laparoskopik sterilizasyon (kapalı tüplerin bağlanması) ameliyatları
D) Histeroskopik ameliyatlar (rahimin içerisine özel ışıklı kameralar eşliğinde girilerek yapılan ameliyatlar: Histeroskopik polip alınması, Histeroskopik myom alınması, Histeroskopik sineşi (yapışıklıkların) açılması
E) Labioplasti ameliyatları, vagina şekillendirici ameliyatlar, Bartholin bezi ile ilgili ameliyatlar (Bartholin kistinin alınması, Bartholin absesi boşaltılması
Tüm hastalarımız, gerek konservatif gerekse de medikal ve cerrahi tedaviler konusunda bilgilendirilmekte ve en uygun tedavi uzman kadromuz tarafından düzenlenmektedir.
Bölüme Bağlı Üniteler:

Poliklinikler, Ofis histeroskopi ünitesi, Ürodinami ünitesi ve laboratuvarı, Küçük müdahale bölümü, Yataklı servis ve Ameliyathane
Nasıl Muayene Olurum?

Merkezi Hasta Randevu Sistemi (MHRS)’ni kullanarak telefon (Alo 182) ya da internet (www.mhrs.gov.tr) vasıtasıyla poliklinik muayeneniz için randevunuzu alabilirsiniz. Randevu almadan da yaptığınız başvurularda gün içerisinde poliklinik muayenenizi olabilirsiniz. Ayrıca acil durumlarda günün herhangi bir saatinde hastanemiz Acil Servisi’ne başvurabilirsiniz.
 
Adres ve Dahili Numara:

Ankara Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, 9. Kat A kanadı

Tel: 0312 552 60 00 / Dahili 509150 / 509160

18 Nisan 2022